Plats: Oscar C galleria, Köpmangatan 9, Örebro
Datum: 14 juni - 6 september 2015

Deltagare: Dylan Arnold, Johan Berglund, Mirza Cizmic, Juanma Gonzalez, Jacob Holmberg, Alexander Hult, Lasse Juuti, David Klasson, Ville Laaksonen, Minna Miettilä, Sampsa Pirtola, Anna Taina Nilsen, Susan Whitlow, Bogna Wisniewska, Annina Åsvik.

Ansvariga lärare: Filippa Arrias, Jonatan Habib Engqvist, Harri Monni, Tarja Pitkänen-Walter, Sigrid Sandström.

Denna kollektiva utställning är en del av OpenART 2015. Den samlar en grupp studenter från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och KUVA, Bildkonstakademin i Helsingfors. Utställningen är en fortsättning på projektet ”Exhibiting Painting”. Denna polyfona utställning är den andra inom projektet som iscensätter teoretiska och praktiska resultat av gemensamma diskussioner, seminarier, ateljésamtal och workshops som har ägt rum i både Stockholm och Helsingfors under hösten 2014. Gruppen har diskuterat och sett på ett antal historiska och samtida tillvägagångssätt inom måleriet. De producerade även en gemensam utställning i Helsingfors tidigare i år. När undersökningen utvecklas ytterligare blir processens ledande frågeställning uttalad i pragmatiska termer: Vad är relationen mellan måleriet och utställningen? Vilka strategier använder sig samtida målare av för att reflektera utställningsrummet?

För mer information, kontakta Harri Monni, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Bild_Open_ArtVille Laaksonen, Stillbild från video: ”Eye For An Eye For An Eye” 2015 (del av installation)