Senast uppdaterad 2015-02-09

Projektstudier ingår i Kungl. Konsthögskolans utbud av utbildningar på avancerad nivå, och syftar till att erbjuda yrkesverksamma konstnärer möjlighet att fördjupa sina kunskaper.

Ett eget projektarbete kompletteras med teoriundervisning, handledningssamtal och seminarier. Man kan också följa öppna föreläsningar i konsthistoria.

Studierna är individuellt upplagda och tillsammans med handledaren planeras studieperioden utifrån projektidén. Den studerande arbetar självständigt med sitt konstnärliga projekt, och har möjlighet att vid behov och inom ramen för det egna projektet också utbilda sig i en ny teknik.

Projektstuderande har inte tillgång till ateljéplats utan tilldelas istället en verkstadsplats.

Kursen löper över ett läsår (60 högskolepoäng) , är på heltid och är studiemedelsberättigad.

Anmälningsavgifter samt studieavgifter för svensk högskoleutbildningen krävs för studenter från länder utanför EU/EES. För Kungl. Konsthögskolan är anmälningsavgiften 900 SEK och studieavgiften 295 500 SEK per läsår.

Information om studieavgifter

Kursplan

Fakta om projektstudier i fri konst

Sista ansökningsdag: 2 mars 2015.
Behörighet: Kandidatexamen i fri konst eller motsvarande kunskaper. Sökanden ska vara yrkesverksam konstnär.
Antal högskolepoäng: 60 hp
Utbildningens längd: 1 läsår.
Undervisningsspråk: Svenska, men undervisning på engelska förekommer.
Ansökan: Digital ansökan via vår hemsida.

ill_projekt

Broschyr


Ansökan
Ansökan sker digitalt på länken ovan. Den sökande fyller i personliga data och en skriftlig projektformulering/projektidé samt laddar upp 6–8 för konstnären representativa arbetsprover.

Antagningsbesked skickas per e-post till samtliga sökande i slutet av april månad.

Mer information
Upplysningar om utbildningen lämnas av utbildningsadministratör Helen Okou, tel: 08-614 40 87, e-post: // Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den //