Pressmeddelande 2011-01-31


Kungl. Konsthögskolan har anställt en ny förvaltningschef, Lars-Erik Olsson.

Han kommer närmast från Ersta Sköndals högskola där han varit prefekt vid institutionen för socialt arbete. Han påbörjar tjänsten den 1 februari 2011.

Lars-Erik Olsson har lång erfarenhet som administrativ chef inom högskolesektorn och en bred kunskap om högskolans alla delar.

Han har en bakgrund inom ämnet sociologi och har forskat om ideella sektorer, frivilligt arbete och social utsatthet med särskilt fokus på hemlöshet.

– Denna dubbla erfarenhet av både utbildning och administration gör mig övertygade om att Lars-Erik är rätt person för tjänsten, säger rektor Måns Wrange.

Lars-Erik Olsson har undervisat i bland annat organisation och ledarskap.

– Med min erfarenhet av högskoleutbildningen vill jag bidra med att utveckla administrationen till att effektivt stödja Kungl. Konsthögskolans utbildningar, säger Lars-Erik Olsson.Vid frågor, kontakta bitr. personalchef Harriet Lundgren Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , eller rektor Måns Wrange: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den