2011-04-12

 

Centrum för gestaltning är ett samarbete mellan Kungl. Konsthögskolan, Kista Teater, Kungl. Musikhögskolan, Operahögkolan, Stockholms dramatiska högskola och Stockholms universitet. Tanken är att skapa en plats för nya konstnärliga uttryck, nya scener, nya medier och nya former för samverkan. Platsen är Kista Teater och invigning sker den 29 april.

 

 

Centrum för gestaltning är tänkt att vara en plats där konst, teater, forskning, näringsliv ska samverka med de som bor, arbetar och studerar i Järvaområdet. Barn och ungdomar kommer att sättas i fokus. Målet är att skapa utbildningar på master- och forskarnivå som verkar gränsöverskridande mellan de medverkande institutionerna. Samt att också erbjuda kompetensutveckling för yrkesverksamma inom scenkonst, konst, musik och medier.

 

Förutom Kungl. Konsthögskolan ingår följande institutioner i samarbetet: institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet, Kungl. Musikhögskolan, Operahögskolan, Stockholms dramatiska högskola och Kista Teater.

 

Invigning sker den 29 april, kl. 16.00-19.00. Samma dag är det premiär för dramat Antigones dagbok. Platsen är Kista Teater.

 

Kontakta Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare/projektledare, om du kommer att närvara:

+ 46 70 766 44 30

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

                                                                                                                                           

 

För mer information, vänligen kontakta Kungl. Konsthögskolans informatör Anne Joki Jakobsson, 070-750 40 10.